top of page
AOE_Ekebergveien-138b_Eksteriør_Vinkel-4

Arkitektens visjon

Over Holtet er tegnet av arkitektkontoret Skapa. Her blir du kjent med arkitektens tanker rundt utformingen av boligene.

Man kan si mye pent om Holmenkollåsen, men man kan ikke se Holmenkollåsen derfra. Det kan man derimot fra vårt nye prosjekt, Over Holtet. Fra Bunnefjorden i sør, via sentrum til Nordmarka i nord, henter disse unike, vestvendte boligene inn et utsyn som er sjelden vare i Oslo. Man har, bokstavelig talt, byen for sine føtter - og sol hele dagen.

 

Vi i Skapa arbeider med å tegne en moderne, leken og bærekraftig arkitektur. Nå har vi laget et prosjekt som utnytter tomtens potensiale, uten å drive rovdrift på den. Som vanlig har vi satt mennesket i sentrum. Design og løsninger inviterer til individuell livsutfoldelse i harmonisk tilpassede inne- og uteplasser. Vi har utnyttet tomtens skrånende beskaffenhet på en måte som integrerer boligene i nærmiljøet, samtidig som de får sin unike personlighet gjennom en arkitektur som blant annet byr på fasader kledd i vakker og bestandig malmfuru.

 

Byggenes volumer er brutt opp og forskjøvet i plan. På denne måten har vi skapt private terrasser og uteplasser samtidig som vi har tonet ned byggenes volum. Resultatet er blitt arkitektur til å leve i og med i generasjoner. Både for de som blir så heldige å få bo Over Holtet, for nabolaget og for byen.

Peder Skavlan

Skapa

AOE_Ekebergveien-138b_Eksteriør_Vinkel-2
bottom of page